« Takaisin

16.11.2017

”Meidän on vaikutettava lainsäädäntöön”

– Toivon, että Teollisuusdemarit olisi ryhmänä keskustelun herättäjä ja sen ylläpitäjä, joka tekee uusia avauksia ja esityksiä myös mediassa, Jukkatalo Oy:n pääluottamusmies Asko Alasalmi sanoo.

– Meidän pitäisi tuoda rohkeammin näkökulmiamme esille ja pyrkiä vaikuttamaan lainsäädäntöön eduskunnassa ja aina EU-tasolla asti. Olemme ison liiton isoin ryhmä, ja meillä on oikeasti painoarvoa.

– Toivon myös, että ottaisimme parhaat puolet ja formaatit kustakin liitosta mukaan ja jalostaisimme niistä entistä parempaa ryhmätoimintaa, ettei pyörää tarvitsisi keksiä uudelleen. Teollisuusdemareilla tulee olla sekä alueellista että valtakunnallista toimintaa: alueilla tiiviimpää, ja valtakunnan tasolla voisi olla kerran vuodessa kokoontumisajot.

– Teollisuusliiton enemmistöryhmänä meidän pitää myös kantaa vastuu koko liiton toiminnan kehittämisestä.

Siikalatvalainen Asko Alasalmi työskentelee trukinkuljettajana Jukkatalo Oy:n talotehtaalla Pyhännällä Pohjois-Pohjanmaalla. Hän on 33-vuotias ja työpaikkansa pääluottamusmies ja Pyhännän Puutyöväen ammattiosaston puheenjohtaja.